Belföld

SZEF: a kormány öntelt és hazudik

szef-varga-lászó-fehér-józsef (szef, varga lászló elnök, fehér józsef, )
szef-varga-lászó-fehér-józsef (szef, varga lászló elnök, fehér józsef, )

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) szereint elfogadhatatlan Matolcsy György egyenlegjavító csomagja.

A kormány végtelen önteltségében, sokadik hibájának leplezése érdekében ismét porhintéssel kísérletezik: öntelt, mert a szakemberek által sürgetett költségvetési változtatásokat ismét társadalmi konzultáció nélkül képzeli el, és közben hazug porhintéssel állítja, hogy nem mi, a munkavállalók fizetjük a meg a kormányzás hibáinak árát – tudatta a SZEF.

A SZEF számára érthetetlen és e formájában elfogadhatatlan az a csomag, amelyről ma Matolcsy György tájékozatta a közvéleményt. Hazug porhintés annak a több évtizedes gyakorlatnak a folytatása, amely a megszorítások jelentős részét a közszféra munkavállalóira, a közszféra foglalkoztatásának csökkentésére helyezi, tovább rombolva a közszolgálat minőségét és ezzel az azokat igénybevevő valamennyi állampolgár életét.

Elfogadhatatlan önteltség, hogy az érdekegyeztetés elemi minimumának betartása és megvalósítása nélkül döntenek az egész ország életét befolyásoló változásokról. A SZEF elvárja, hogy a legrövidebb időn belül az országos közszolgálati érdekegyeztetés keretein belül tárgyalás legyen a változtatásokról és azok hatásáról. A SZEF együtt küzd az ígért keresetemelkedést elveszítő pedagógusokkal és valamennyi dolgozóval, mivel Magyarországon a munkával megszerezhető jövedelmek – és ezen belül a közszolgálati foglalkoztatottaké is – vérlázítóan alacsonyak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik