Belföld

Fideszes honanya haját cibálta meg egy szoci képviselő

parlamenti őrség (parlament, őr)
parlamenti őrség (parlament, őr)

Az atrocitás miatt a házelnökhöz fordult a nagyobbik kormánypárt női tagozata. Józsa István tagadja a tettlegességet. Mit tesz Kövér László?

Egy, a napokban nyilvánosságra került jegyzőkönyvrészlet szerint a parlament egyik bizottságának ülésén az MSZP-s Józsa István megrántotta a bizottsági főtanácsadó, Kubovicsné Borbély Anett haját – közölte a fideszes Rónaszékiné Keresztes Monika és Bábiné Szottfried Gabriella pénteken Budapesten.

A nagyobbik kormánypárt női tagozatának képviselői elmondták: arra kérik Kövér László házelnököt, vizsgálja ki az „atrocitást”, és tegyen meg mindent azért, hogy a jövőben senki ne követhessen el ilyen tettet. Rónaszékiné hozzáfűzte: mind a verbális, mind pedig a fizikai erőszak elfogadhatatlan, így az is, ha valaki „tettlegesen fejezi ki belső indulatát egy védtelen nőn”.

Megjegyezte: mindig is kiálltak azon elv mellett, hogy a nők és a férfiak egymás kölcsönös tisztelete mellett végezzék a munkájukat. Ezért szólalt fel a tagozat akkor is, amikor a Fidesz soraiba tartozó Varga István parlamenti felszólalásával megsértette a nők méltóságát. (Erről részletesen itt olvashat.)

A két kormánypárti képviselőnő bukósisakban nyilatkozott az újságíróknak, mondván: aki „Józsa képviselő úrral egy bizottságba kerül, és hölgy, és esetleg hosszabb haja van, mint egy centiméter, annak nagyszerű védőeszköz lehet a jövőben” ez a fejfedő.

A Magyar Nemzet online keddi beszámolója szerint a Malév-vizsgálóbizottság májusi ülésén történt meg az, hogy Józsa István megrántotta Kubovicsné Borbély Anett bizottsági főtanácsadó haját. Az MSZP-s képviselő állítja: nem történt tetlegesség, nagyon jó viszonyban van a kormánypárti honanyával, aki vélhetően azon jajdult fel, hogy házszabállyal ellentétesen járt el a testület.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik