Belföld

Orbán a Kossuth téren lesz 23-án

parlament (parlament, képviselő, )
parlament (parlament, képviselő, )

Idén nem utazik külföldre, hanem beszél.

Idén is a budapesti Kossuth tér lesz az október 23-ai központi ünnepségek helyszíne, ahol a tervek szerint beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök – tudta meg a Magyar Nemzet fideszes forrásból.

A lap munkatársának a kormánypárt egyik vezető politikusa elmondta: a kabinettel egyeztetve döntöttek arról, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan idén sem tartanak saját szervezésű nagygyűlést október 23-án, hanem az állami rendezvényhez csatlakoznak. Hozzátette, ez a Parlament előtti téren lesz, ahol Orbán Viktor 16 órakor mond beszédet. Mindezt egy kormányzati forrásunk is megerősítette, hozzátéve, a teljes programot még nem véglegesítették.

Tavaly október 23-án a miniszterelnök az Európai Tanács elnöke által összehívott brüsszeli csúcstalálkozón vett részt, és elmaradt a kormánypárt Astoriához tervezett rendezvénye is.

Az ellenzék sem marad csendben, a Magyar Szolidaritás Mozgalom ugyanis megállapodott az Egymillióan a magyar sajtószabadságért Facebook-csoport (Milla) szervezőivel, hogy október 23-án az általuk szervezett tüntetésen vesz részt a Szabad sajtó útján, ahol Kónya Péter, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke is felszólal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik