Belföld

Két időközi választás lesz vasárnap Győr megyében

A Csornához közeli Tárnokrétiben a polgármester, Sopron egyik választókerületében pedig egy képviselő személyéről dönthetnek a polgárok.

Tárnokréten egyetlen jelölt indul a polgármesteri posztért: a szeptember eleji határidőig csak az előző ciklusban a képviselő-testület tagjaként tevékenykedő Molnárné Boros Katalin független induló adta le a szükséges számú ajánlást.

A 210 lakosú faluban azért tartanak választást, mert júliusban családi okokra hivatkozva lemondott tisztségéről Jankovits Ferencné független polgármester.

Sopron 12. számú választókerületében is lemondás miatt kellett kiírni időközi választást. Ott azonban egy időközben fellépett összeférhetetlenség volt az ok, mivel Rádonyi László (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselőt május 11-én a Soproni Vízmű Zrt. vezérigazgatójává választották, és a két posztot egyszerre nem töltheti be.

Az induláshoz szükséges számú ajánlást Gőbl György (Jobbik), Szakács Gyula (LMP), Táp Lászlóné (Fidesz-KDNP), Uzoni Pál (Városvédők Összefogtunk Sopronért Egyesület) és Varga Gyula (MSZP) nyújtotta be a választási bizottságnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik