Belföld

Hét év a hajléktalantársát megölő férfinak

Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla a halált okozó testi sértés és más bűncselekmény miatt Lengyel Istvánra első fokon kirótt büntetést.

A korábban már többször elítélt, most 53 éves Lengyel István hajléktalanként élt Szegeden, miként a későbbi sértettek is. 2010. augusztus 5-én délelőtt az egyik sértett 100 ezer forintot vett föl a bankszámlájáról, a pénzből korábbi adósságát rendezte, és megvendégelte társait az Aradi vértanúk terén. A vádlottnak azonban nem fizetett italt, mondván, hogy ő az adósa. Emiatt tettlegességig fajuló vita alakult ki köztük. A sértett ezért elindult a térről, de a vádlott utána eredt, és fellökte az erősen ittas, bottal közlekedő férfit, majd nadrágja zsebéből kivette megmaradt pénzét.

A vádlott négy nappal később ugyanott bántalmazott egy másik, szintén hajléktalan férfit is, aki akkor nem sérült meg, de este elment hozzá, és minden előzmény nélkül ütni, rúgni kezdte. A vádlott távozása után a férfi rosszul lett, hörgő hangokat hallatott, nehéz légzésre panaszkodott, majd néhány óra múlva elhunyt. Halálát a szakértői vélemény szerint tüdőzúzódásból származó vérbelehelés okozta.

A táblabíróság halált okozó testi sértés és rablás bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és ezért hét év börtönbüntetéssel sújtotta. Az ítélet jogerős, ellene fellebbezésnek nincs helye.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik