Belföld

” A fiatalabbak is megirigyelhetnék”

24.hu
24.hu

2012. 10. 04. 06:00

Az Idősek Világnapja alkalmából gálával és elismerésekkel köszöntötték az érintetteket Szegeden.

Korábban a témában:

A Kisszínházban tartott , az Idősek Világnapja alkalmából – melyet 1991 óta ünnepelnek világszerte – tartott eseményt a szegedi önkormányzat szervezte. Az ünnepségre csaknem nyolcvan szegedi nyugdíjasszervezet tagjait hívták meg.

A szentmihályteleki nyugdíjas tánckar produkciója után az önkormányzat idősügyi referense köszöntötte résztvevőket, akik a Nemzet Színészétől, Király Leventétől hallgathatták meg a „Színház-monológot” Shakespeare Ahogy tetszik című darabjából.

A rendezvényen először adták át az Idősügyi Tanács által alapított „Seniorok Kiválósága” emlékérmet, melyet Dr. Szentandrási Lajosné, a Szeged Megyei Jogú Város Nyugdíjas Egyesületének és Sikula Szabolcs, a Virágzó Nefelejcs Nyugdíjas Klub elnöke kapott. Juronics Tamás, a Szegedi Nemzeti Színház művészeti igazgatója pedig színházbérleteket adott át a kitüntetteteknek.

Az önkormányzat nevében a szegedi klubélet területén végzett segítő munkájukért és az idősek közösségi életének szervezésééért még tíz, különböző nyugdíjas szervezethez tatozó embernek adott át elismeréseket a szegedi alpolgármester.

Solymos László beszédében kiemelte: olyan idős szegedieket ünneplünk, akik aktívan részt vesznek közösségük és a város életében úgy, hogy ezt a “fiatalabbak is megirigyelhetnék.” Az alpolgármester a jó erő és egészség mellett azt kívánta, hogy a szépkorúak minél többen vegyenek részt nem csupán Szeged, az ország sorsának alakításában is.

Végül az ünnepséget kulturális gálaműsor zárta neves szegedi és fővárosi művészek szereplésével.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.