Belföld

” A fiatalabbak is megirigyelhetnék”

Az Idősek Világnapja alkalmából gálával és elismerésekkel köszöntötték az érintetteket Szegeden.

A Kisszínházban tartott , az Idősek Világnapja alkalmából – melyet 1991 óta ünnepelnek világszerte – tartott eseményt a szegedi önkormányzat szervezte. Az ünnepségre csaknem nyolcvan szegedi nyugdíjasszervezet tagjait hívták meg.

A szentmihályteleki nyugdíjas tánckar produkciója után az önkormányzat idősügyi referense köszöntötte résztvevőket, akik a Nemzet Színészétől, Király Leventétől hallgathatták meg a „Színház-monológot” Shakespeare Ahogy tetszik című darabjából.

A rendezvényen először adták át az Idősügyi Tanács által alapított „Seniorok Kiválósága” emlékérmet, melyet Dr. Szentandrási Lajosné, a Szeged Megyei Jogú Város Nyugdíjas Egyesületének és Sikula Szabolcs, a Virágzó Nefelejcs Nyugdíjas Klub elnöke kapott. Juronics Tamás, a Szegedi Nemzeti Színház művészeti igazgatója pedig színházbérleteket adott át a kitüntetteteknek.

Az önkormányzat nevében a szegedi klubélet területén végzett segítő munkájukért és az idősek közösségi életének szervezésééért még tíz, különböző nyugdíjas szervezethez tatozó embernek adott át elismeréseket a szegedi alpolgármester.

Solymos László beszédében kiemelte: olyan idős szegedieket ünneplünk, akik aktívan részt vesznek közösségük és a város életében úgy, hogy ezt a “fiatalabbak is megirigyelhetnék.” Az alpolgármester a jó erő és egészség mellett azt kívánta, hogy a szépkorúak minél többen vegyenek részt nem csupán Szeged, az ország sorsának alakításában is.

Végül az ünnepséget kulturális gálaműsor zárta neves szegedi és fővárosi művészek szereplésével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik