Belföld

Kerékpáros paradicsom lesz Csongrád megye?

Települések közti és nemzetközi kerékpárutak révén.

Szeptember végén már birtokba vehették a Csongrád megyeiek a Bordányt a szeged-kiskundozsozsmai Sziksósfüdővel összekötő kerékpárút bordányi szakaszát.  A településen most a bicikliseknek biztonságos tárolókat és regisztrációs rendszert építenek ki és hamarosan elkészül a Bordányt Zákányszékkel összekötő út engedélyezési terve is – tájékoztatta a Szeged24-et a település alpolgármestere, Kiss-Patik Péter.

Ettől sokszoros nagyságrenddel nagyobb beruházás az uniós támogatású, nemzetközi bicikliút építése, mely Szegedet köti maj össze a vajdasági Törökkanizsával. Az összesen másfél millió eurós – pillanatnyi középárfolyamon durván 42 milliárd forintos – programban az induló és a célváros mellett még Újszentiván és Tiszasziget vesz részt.

Az önkormányzatok közlése szerint a nagyszabású építkezés készültségi foka az érintett Csongrád megyei települések közül Szegeden 60, Újszentivánon 95, Tiszaszigeten teljes, azaz 100 százalékos. A tervek szerint a nemzetközi kerékpárút már október végére elkészül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik