Belföld

Gyurcsány: “Azt akarják, hogy ne merjünk szavazni”

gyurcsány (gyurcsány, )
gyurcsány (gyurcsány, )

A volt kormányfő a Facebook oldalán szerdán megjelent írásában kijelentette, hogy a Fidesz célja az, hogy az emberek ne tudjanak, ne merjenek szavazni.

“Hú de be vannak rezelve Fideszék. Alkotmányban kívánják rögzíteni, hogy magyarországi lakhellyel rendelkező személyek csak elektronikus úton vagy személyesen kérhetik, hogy felvegyék őket a választói névjegyzékbe. A levélben történő előzetes regisztráció számukra egyenesen alkotmányellenes lesz” – írta Gyurcsány Ferenc a Facebook profilján szerdán megjelent írásában.

A volt kormányfő hozzáteszi: “Egy másik fideszes javaslat szerint a szavazó lap nem helyezhető borítékba. Csak úgy pőrén szabad majd bedobni az urnába.”

“Alávaló alakulat ez. Azt akarják, hogy ne tudjunk, ne merjünk szavazni. Az elektronikus ügyfélkaput alig valamivel több, mint egymillió polgár használja. Eszerint közel hétmillió embertől azt várják el, hogy kerekedjen fel, és menjen el a jegyzőhöz személyesen, ha választani akar. Meg azt, hogy boríték nélkül, csaknem nyíltan szavazzunk. Mi indokolja ezt? Mi az oka annak, hogy ilyen mértékű személyes erőfeszítést és bátorságot követelnek ahhoz, hogy élhessünk választójogunkkal?” – tette fel a kérdést Gyurcsány, aki szerint a Fidesz fél a választási vereségtől.

“Ki meri ezek után azt mondani, hogy demokratikus lesz a 2014-es választás? Meddig akar még a demokratikus ellenzék a parlamentben vitatkozni minderről a Fidesszel?  Csendesen kérdezem MSZP-s barátaimtól és LMP-s ismerőseimtől: meddig akarnak még statisztálni ehhez a gyalázathoz azzal, hogy részt vesznek a parlamenti vitában? Nem látják, hogy a Fideszt segítik abban, hogy elbábozzák a demokratikus döntést?”  – írja a volt miniszterelnök hozzátéve, hogy 2014-ben nem lesznek szabad választások.

“Fel kellene ébredni és október 23-át az Orbán rendszerét elsöpörni akaró milliók közös ügyévé kellene tenni. Értik ezt a Millában, a Szolidaritásban, az LMP-ben, az MSZP-ben? Vagy még szórakozunk egy kicsit? Vagy még erőlködünk egy kicsit pár százalék voksért?” – kérdezte Gyurcsány Ferenc az internetes oldalon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik