Belföld

Hat és fél évet kapott a játékpisztolyos rabló

Jogerősen hat és év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a férfit, aki egy pisztoly formájú öngyújtóval fenyegetőzve rabolt ki egy üzletet Szegeden.

Az alkalmi munkákból élő, korábban kétszer büntetett, jelenleg 23 éves Salamon Tamás egy ismerősével megállapodott abban, hogy kirabolják a szegedi Szivárvány ABC-t. Az I. fokon eljáró bíróság nem látta egyértelműen bizonyítottnak, hogy az I. rendű vádlott társa a II. rendű vádlott lett volna, így az I. fokú ítélet szerint az I. rendű vádlott egy, az eljárás során ismeretlenül maradt társával állapodott meg a rablásról.

A férfi 2011. február 16-án este egy sísapkát a fejére húzva, a kezében pisztoly formájú öngyújtót tartva lépett be a boltba. A vádlott a fegyvernek látszó tárggyal megfenyegette az eladónőt, és pénzt követelt tőle. Az alkalmazott ellenállt, ezért dulakodni kezdtek, a pénztárgép a földre esett, és a benne lévő készpénz kiszóródott. Ekkor az alkalmazott kirohant az üzletből, és segítségért kiáltozott, majd a bolt ajtaját kívülről nyomva megpróbálta megakadályozni, hogy a vádlott el tudjon menekülni.

A férfi előbb összeszedte a szétszóródott pénzt, majd megpróbált kijutni az ajtón, de ez nem sikerült neki. Ekkor az eljárás során ismeretlenül maradt társa ellökte az asszonyt az ajtótól, így a vádlott ki tudott jönni a boltból. Ezután mindketten elmenekültek a helyszínről, összesen 32 ezer forintot vittek magukkal.

A táblabíróság úgy ítélte meg, hogy a cselekmény összes körülményét és a vádlott társadalomra veszélyességét – aki ezt a bűncselekményt egy felfüggesztett büntetés ideje alatt követte el – figyelembe véve az I. fokú bíróság által kiszabott büntetés enyhe. Ezért a büntetési célok elérése érdekében szükség volt annak súlyosítására.

Az ítélet jogerős, ellene fellebbezésnek nincs helye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik