Belföld

Ha a csend beszélni tudna

Egy párt állapotáról többet mond néha az, amiről nem beszélnek, mint amiről szólnak - írja a Best of Szeged bloggere a helyi Fidesz belső viszonyaira utalva.

A talán szerencsésen végződő epizód az ELI történetében a szegedi Fidesz megszólalása nélkül zajlott. Hallgattak, mint szar a fűben, pedig normális vidékeken a helyi képviselő ilyenkor nyomat valami süket dumát, hogy „ő majd megpróbálja”, meg „majd lobbizik”, és ha nem sikerül, akkor is védve van kicsit a feneke a választók haragjától. De nekünk nem ilyen képviselők jutottak, Bohács, B. Nagy, Kalmár nem a szavazóitól fél, hanem Orbán Viktortól, és néhány hónapja kinevezett erős emberétől, Lázártól.

Így aztán a vásárhelyi macsó, miközben népével kineveztetett egy kesztyűbábot polgármesternek, nyugodtan megpróbálhat keresztbe tenni az ország legnagyobb tudományos beruházásának, aminek kisugárzása valószínűleg az ő városába is hozhatna némi befektetést. Igazán mindegy is, miért teszi ezt, ki volt az a személy, akinek ártani akart. A pletykások most Simicskát mondják, az ő embere lenne az ELI igazgatója, neki akart volna ártani. Mondani mindenesetre Lázár sem mondott semmit az ELI-ről, a közlemények viccbe illő indokait meg már sokan, tételesen is cáfolták.

Nagy csend övezi a szegedi Fideszben is a biomassza erőmű ügyét. Városházi források szerint a Hőszolgáltató hónapok óta próbálkozik azzal, hogy előterjesztés legyen az általa írt anyagból, de az annyira ciki, hogy senki sem akarta felvállalni. Végül Bohács frakcióvezetőre maradt a dolog, hogy az immár a Városháza honlapján is elérhető anyagot a Vagyongazdálkodási Bizottságon áterőltesse és a Közgyűlés elé terjessze. A szövegben hemzsegnek a nyilvánvaló problémák, ahogy az a törvényességi és szakmai észrevételekből kiderül.

Bohács nem vette a fáradtságot, hogy személyesen is a közvélemény elé álljon egy olyan kérdésben, ami a távhővel fűtött lakásokban élők költségeit bizony befolyásolhatja. A képviselő, aki 2011-es vagyonbevallása szerint közel kétszer annyi pénzt kapott ügyvédi tevékenységéért (22.166.000 Ft), mint képviselői tevékenységéért (havi 1.107.958 Ft), úgy tűnik ebben az ügyben is érzékelte, hogy számára melyik álláspont bizonyulhat hasznosabbnak. Csendben, de határozottan próbálta a Közgyűlésen is áterőszakolni a fideszes berkekbe bejáratos befektető javaslatát, ami feltehetőleg csak azért nem kapott többséget, mert két fideszes képviselő is hiányzott.

A cikk folytatása ide kattintva olvasható

Ajánlott videó

Olvasói sztorik