Belföld

Segítség a hátrányos helyzetű hallgatóknak

forint (forint, )
forint (forint, )

800 millió forintos pályázat jelent meg hátrányos helyzetű felsőoktatási hallgatók ösztöndíj- és önköltség-támogatására.

Csaknem 80 millió forintos keretösszeggel megjelent az Útravaló ösztöndíjprogram keretében induló „Út a felsőoktatásba” alprogram pályázati kiírása. Az alprogram célja a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű hallgatók felsőoktatási esélyegyenlőségének javítása, a felsőfokú végzettség megszerzésének elősegítése ösztöndíj- és önköltség-támogatás biztosításával.

Az Útravaló ösztöndíjprogram átfogó céljai közt szerepel e tanulók esélyegyenlőségének elősegítése, a fiatalok továbbtanulásának és diplomaszerzési esélyeinek javítása, a számukra elérhető ösztöndíjrendszer megújítása. Pályázatot nyújthatnak be a Magyarország területén működő felsőoktatási intézményekbe alap-, mester- vagy osztatlan képzésre 2012-ben felvételt nyerő, magyar állampolgárságú hallgatók, amennyiben az adott szintű végzettséggel még nem rendelkeznek, vagy azonos szintű más képzésben nem vesznek részt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik