Belföld

Nyitott a város egy raliversenyre

Tegnap este hivatalában fogadta a Matók – Szabó kategória győztes fehérvári ralipárost a város polgármestere.

Matók Ádám és Szabó K. Tián a találkozáskor versenyautójuk makettjét adták át Cser-Palkovics Andrásnak, aki azonnal megjegyezte, hogy az örömét már csak gyermekei fogják túlszárnyalni.

A város polgármestere így köszöntötte a két versenyzőt: üdv a klubban, a Bajnokok Városában!

Matok Ádám és navigátora, tanító mestere Szabó K. Tián elmondták, hogy a kategória elsőbbség volt a cél, amit túl is szárnyaltak, hiszen magasabb csoportban versenyző csapatokat is maguk mögé utasítottak, de ez nem lehet végállomás. A Tobak Team Hungary párosa európai trófeák felé kacsintgat. Megígértem, hogy bajnokot nevelek Ádámból, most már jöhet az Európa Bajnokság – mondta Szabó K. Tián.

A találkozón ott volt Tobak Zoltán is, akinél két alkalommal is gyorsabban autózott a 22 éves Matók Ádám. Tobak elmondta: egy csapatban vagyunk, így aztán büszke vagyok Ádámra, de tanultam is tőle, ezért abbahagytam a versenyzést. Tobak Zoltán megemlítette, hogy az európai futamokban nem félti Matókot, mert éppen az idegen pálya az erőssége, hiszen gyorsan tanul, jó a memóriája, ezt a Kassa Rallye-n is bizonyította.

Matók Ádám éppen betegeskedik, de mint említette, most a főiskola elvégzése a legfontosabb számára, a szakdolgozat elkészítése.

A megbeszélésen szóba került, hogy ismét életre keljen a nyolc évvel ezelőtt európai futammá nőtt Fehérvár Rallye. Kérdésünkre Cser-Palkovics András nem zárkózott el az elől, hogy a 2013-as emlékévben ismét a város nevét viselő futam lehessen, de elmondta, ismernie kell a legfőbb adatokat, hogy határozottabban nyilatkozhasson, illetve ha szükséges, akkor a képviselő-testület elé vigye a pogramot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik