Belföld

Drága a szegedi távhőszolgáltatás átalakítása?

Az LMP szerint igen, ráadásul a polgárok megkérdezése nélkül alakítaná a szegediek életét a városvezetés.

A Lehet Más a Politika (LMP) Csongrád megyei szervezete a pénteki közgyűlés előtt, szerdán nyilvánosan bírálta a szegedi városvezetést. A párt leginkább a nagyberuházások tervezeteit kifogásolja, különösen azt, hogy az önkormányzat új alapra helyezné a távhőszolgáltatást.

A Szegedi Hőszolgáltató Kft.-nél a geotermikus és biomassza alapú energiaellátás tervezett bevezetésével több baja is van az LMP-nek. Szerintük a városvezetés előterjesztése környezeti problémákat vet fel, nem látszik benne biztosítottnak, hogy a távfűtés árában kellő módón érvényesülnek majd a szociális szempontok, az egész beruházást túl drágának, finanszírozását pedig nem egyértelműnek ezért aggályosnak találják.

Különösen azt, hogy a párt olvasatában a távhő árának alakulásával kapcsolatban az előterjesztésben semmilyen konkrétum nem szerepel,  és szerintük nem tudni, miből fogja törleszteni a város a projekt megvalósításához felvett kölcsönöket és azok kamatait.

Az LMP helyi szervezete szerint “sajnos a két nagy pártnak ( MSZP és Fidesz-KDNP – a szerk.) köszönhetően tovább folyik a városi cégek/cégvezetők körüli cirkusz is, elterelve a figyelmet az érdemi várospolitikai döntésekről. Első látásra jó hírnek tűnik viszont, hogy csökkent az önkormányzat működési hitelállománya. “

Ajánlott videó

Olvasói sztorik