Belföld

Ez nem a kamionosok hétvégéje

Újabb borulás, most kukoricával.

Felborult egy kukoricát szállító kamion Bugyi és Kiskunlacháza között; teljes az útzár – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatának munkatársa. Sass Oszkár azt mondta: a sofőr a balesetben megsérült, de hogy mennyire, arról egyelőre nincsenek információk. A lezárt útszakaszon nincs nagy forgalom, ezért a baleset jelentősen nem befolyásolja a helyi közlekedést – tette hozzá a szóvivő.

Ahogy arról már beszámoltunk tegnap az M5-ös autópálya Kecskemét-Szeged közötti szakaszán borult fel, és csúszott árokba egy kamion, ami veszélyes anyagot szállított. A kezdeti riadalom ellenére itt nem történt nagyobb annak dacára, hogy a jármű megsérült tartályából szivárgott a mérgező anyag, amely azonban nem érte el az emberekre veszélyes mértékét.

A katasztrófavédőknek viszont ma hajnalig gondot okozott a baleset: mérni kellett folyamatosan a levegő tisztaságát, és az érintett földterületet is meg kell majd tisztítani. A sofőr itt ugyan nem sérült meg, de rosszul lett, ezért megfigyelésre kórházba vitték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik