Belföld

Van, ahol 14 fokot zuhant a hőmérséklet

hideg (hideg, didereg)
hideg (hideg, didereg)

Ködre, talajmenti fagyra ébredünk péntek reggel.

A hidegfront következtében az ország számos pontján mintegy 10 fokkal, néhol 13-14 fokkal volt alacsonyabb a hőmérséklet csütörtök délelőtt, mint egy nappal korábban – közölték az Országos Meteorológiai Szolgálatnál. A szerdán érkezett hidegfront nyomán csütörtök délelőtt 11 órakor ugyanis a fővárosban 12 fokot mértek, míg szerdán ugyanebben az időben még 22 fok volt.

23-ról 9-re

Az ország északkeleti csücskében, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye térségében például szerdán 11 órakor még 23 fok volt, csütörtökön viszont már csak mindössze 9 fokot mértek.

Mindeközben az ország nyugati felében jellemzően 5-9 fokos hőmérsékletváltozást regisztráltak. A Balaton keleti medencéjénél csökkent a legkevésbé, 3 fokkal a levegő hőmérséklete, ott még csütörtök délelőtt is 16 fokot mértek a meteorológiai szolgálat mérőállomásán.

Ami még jön…

A fokozatosan kelet felé távolodó csapadékzóna keleten további jelentős mennyiségű – akár 15-20 milliméternyi – csapadékot okozhat, de késő estére ott is megszűnik az intenzív esőzés. Főként a Tiszántúlon, északkeleten a széllökések erőssége elérhetik az óránkénti 70 kilométerest, de a Dunántúlon is előfordulhatnak napközben viharos széllökések; késő estére mérséklődik a légmozgás.

Péntekre virradóra a Tiszántúl kivételével több helyen várható talaj menti fagy, sőt a mélyebben fekvő szélvédett, gyengén felhős helyeken 2 méteren is lehet gyenge fagy. Éjjel, főként a Dunántúlon és az északi területeken sűrű ködre is számítani is lehet. Ez péntek délelőtt megszűnik, de késő estétől főként északkeleten ismét ködös lehet az idő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik