Belföld

Keresztúri Farkas Csaba visszahívását javasolja az MSZP

A szegedi közgyűlés jogi, ügyrendi és közbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke ellen a közelmúltban vádat emeltek.

A jobbikos politikus ellen nyilvános rendezvényen, folytatólagosan elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat az ügyészég a 2011-es szegedi jogászbálon történtek miatt.

Szondi Ildikó önkormányzati képviselő elmondta: a vádirat szerint a képviselő tavaly novemberben inzultált egy fiatal hölgyet, a női mosdóba is bement utána, majd összeverekedett a lányt megvédeni próbáló rokonokkal. A dulakodásnak csak a biztonsági őrök tudtak véget vetni, akik egyikét a politikus megfenyegette, hogy képviselői hatalmánál fogva kirúgatja állásából.

A képviselő hangsúlyozta, a jogerős ítéletig mindenkit megillett az ártatlanság vélelme, Keresztúri Farkas Csaba védekezése – amely szerint soha nem nézi, ki után megy be a mosdóba, és a verekedést sem ő kezdte – azonban már a kezdetekkor “szánalmasra sikeredett”.

A Szegedi Tudományegyetem jogi karán egyetemi docensként dolgozó szocialista képviselő szerint felmerül a kérdés, a történtek után mit keres a jobbikos politikus a szegedi közgyűlésben és különösen a közbiztonsági bizottság élén. Szondi Ildikó arra kérte fideszes képviselőtársát Pocsai Blankát, hogy a közgyűlés női tagjaiként együtt nyújtsanak be előterjesztést, amelyben kezdeményezik Keresztúri Farkas Csaba leváltását minden, az önkormányzathoz kapcsolódó funkciójáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik