Belföld

A digitális fejlesztési versenyben erősít az Invitel

A fejlesztés révén közel 35 ezer család tévézhet interaktívan, illetve használhat villámgyors internetet Csongrád megyében.

Az Invitel jelentős változáson ment keresztül az elmúlt hónapokban. Számos olyan beruházást hajtott végre, melyek lehetőséget adtak a televíziós és internetszolgáltatások fejlesztésére, mindeközben teljesen átalakult a cég felső vezetése, és bővült a szolgáltatási portfolió is. A vállalat emellett további területeken is folytatja a fejlesztéseket.

„Az elmúlt 5-10 évben nem volt olyan léptékű telekommunikációs hálózatfejlesztés a régióban, mint az Invitelé. Helyi szolgáltatóként figyelünk a helyi igényekre, ezért fejlesztünk a szolgáltatásokon, az ország egyik legmodernebb digitális rendszerét kiépítve. Októberre újabb városrészeket, lakásokat ér el optikai hálózatunk, és ennek köszönhetően az extra gyors internet vagy az IPTV” – mondta el Lalia Gábor, az Invitel regionális vezetője.

Az ország egyik legmodernebb digitális rendszere októberre újabb városrészeket, lakásokat ér el Szegeden. Lalia Gábor arról tájékoztatott, hogy eddig Alsóvároson, Móravároson, Újszeged bizonyos részein, Tápén, Petőfitelepen, illetve a Belvárosban fejlesztettek.

Az elmúlt hónapok fejlesztései tették lehetővé, hogy már akár 150 Mbit/s sebességű internetcsomagot is választhatnak a Szegeden, Szentesen vagy Makón élők. Az új optikai hálózaton keresztül közel 35 ezer család érheti el az Invitel IPTV szolgáltatását, az InvitTV-t is, kihasználva az interaktív televízió funkciókat, mint például a megállítható, felvehető vagy visszatekerhető tévéadás vagy a „tegnap TV-je”.

Az Invitel új, televíziós csomagjaiban már 18 HD minőségű adó közül választhatnak az előfizetők. Ez jelenleg a legtöbb a hazai kínálatban. Ezenfelül a digitális kábeltévé szolgáltatást tartalmazó Mixer csomagok esetében az m1 HD, m2 HD és Duna TV HD-csatornákat most díjmentesen biztosítja az Invitel. Az Invitlenél elérhető HD adók: HBO HD, m1 HD, m2 HD, Duna HD, History HD, Filmbox HD, Spektrum HD, SuperOne HD, DigiSport 1 HD, ATV HD, Eurosport HD, Sundance HD, MTV Live HD, Nat Geo Wild HD, National Geographic HD, Nickelodeon HD, Mezzo Live HD, Eurosport 2 HD.

A kizárólag japán műszaki eszközökkel dolgozó cég távlati terveiben az szerepel, hogy az eddig Szegeden bekötött 26 ezer háztartáshoz jövőre még 30 ezer csatlakozzon a megyében, illetve a megyeszékhelyen.

Az Invitel Zrt. 1 millió 100 ezer háztartást fed le, 20 ezer kiemelt nagy üzleti, illetve 750 lakossági ügyféllel rendelkeznek, továbbá 250 nagykereskedelmi partnerrel állnak kapcsolatban. Éves forgalmuk a lakossági területen közel 40 milliárd forint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik