Belföld

Kezdődik a bormustra a Dóm téren

bor (bor, )
bor (bor, )

Szerdától őszi bormustrára várják a vendégeket a szegedi Dóm téren, ahol öt napon keresztül több mint hatvan termelő mutatja be remekeit.

A Bor tér nevet viselő gasztronómiai fesztivált tavaly szervezték meg először a Tisza-parti városban. A tapasztalatok azt mutatták, hogy a szegediek és a városba látogató turisták kedvezően fogadták a kulturált borfogyasztást népszerűsítő rendezvényt – mondta a szakember az eseményt bemutató sajtótájékoztatón. Hozzátette: a Dömötör-torony, a Fogadalmi templom és a Dóm tér árkádjai kiváló környezetet teremtettek a borok kóstolásához.

Szeged napjához kapcsolódva májusban rendszeresen szerveznek borfesztivált a csongrádi megyeszékhelyen, a Széchenyi téren, a tavaszi seregszemle a vidék legnagyobb ilyen rendezvénye. A szegedi borfesztiválok története azonban sokkal régebbre nyúlik vissza, a városban 1910-ben és 1912-ben országos mezőgazdasági és szőlészeti kiállítást rendeztek. A korabeli beszámolók szerint e vásár volt az első, amikor a minősítést végző szakemberekből álló zsűri mellett a nagyközönség is megkóstolhatta a termelők borait.

A Dóm téren több mint hatvan borászat kínálja majd jobbnál jobb remekeit. A tér oldalán felállított asztalokon pedig  kézművesek – szappankészítők, szűcsök, kovácsok – mutatkoznak be.

A részletes program ide kattintva olvasható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik