Belföld

Kósa lepaprikajancsizta Orbán miniszterét

Kósa Lajos (kósa lajos, )
Kósa Lajos (kósa lajos, )

A Fidesz ügyvezető alelnöke a köztévében paprikajancsikról, kalandorokról, haszonlesőkről beszélt és Torgyán Józseffel példálózott.

A kopogtatócédulák rendszere nem védte meg a magyar politikai életet, a parlamentet a “paprikajancsiktól” az elmúlt húsz évben – érvelt Kósa Lajos az ajánlószelvények megszüntetése mellett.

A Fidesz ügyvezető alelnöke a köztévé reggeli műsorában arra a felvetésre, nem válik-e a politikai mezőny egyfajta bolhacirkusszá attól, hogy a jelöltté váláshoz nem lesz szükség ajánlószelvények összegyűjtésére, azzal a kérdéssel válaszolt: vajon tényleg megvédte a politikát vagy a parlamentet ez a szűrő attól, “hogy nyilvánvaló paprikajancsik, bohócok, kalandorok, haszonlesők, megélhetési emberek kerüljenek tömegével a parlamentbe?”. “Gondoljunk csak Torgyán Józsefre, vagy néhány olyan figurára, akit mindenki ismer” – folytatta Kósa Lajos, saját felvetésére nemmel válaszolva.

Az alelnök hétfőn, szintén a köztévében arról beszélt, hogy a Fidesz javaslata szerint a megszűnő ajánlószelvények helyett a jövőben kétszáz aláírást kell majd összegyűjteni a parlamenti választáson való képviselő-jelöltséghez. Mint mondta: szélesre kívánják tárni a demokrácia kapuját, ezért javasolják ezt. A tervek szerint többes jelölésre is lenne lehetőség, azaz egy választó – ha előzetesen feliratkozott a szavazásra – akár két-három jelöltet is támogathatna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik