Belföld

Virággal kért elnézést a nőktől Varga István

Varga István virágot ad át (varga istván, családon belüli erőszak, )
Varga István virágot ad át (varga istván, családon belüli erőszak, )

Virágot osztott a parlamenti ülésteremben képviselőnőknek a fideszes Varga István, akit többen is bíráltak a családon belüli erőszakkal foglalkozó múlt heti vitában tett kijelentései miatt.

A kormánypárti politikus azt követően adott át virágokat, hogy a Ház hétfőn elfogadta azt a népi kezdeményezést, amely arra irányult, hogy legyen önálló bűncselekmény a családon belüli erőszak.

Varga István az ülésteremben virágot adott át az országos népi kezdeményezés szervezőjének, Halász Pálmának, az Élet-Érték Alapítvány elnökének, valamint két LMP-s képviselőnek, Ertsey Katalinnak és Szabó Tímeának, akik fehér rózsájukat átadták Halász Pálmának.

A fideszes politikus akciója után – utalva múlt hétfői szavaira – az MTI-nek azt nyilatkozta: “az a mondat egy szerencsétlen mondat volt, ezért elnézést kértem azoktól a képviselőtársaimtól, akiket megbántottam, illetve majd a napirend után mindenkitől, akit meg kell követnem”.

Halász Pálma az MTI-nek azt mondta, ez a virág azokat illeti, akik már nem élhették meg azt, hogy törvény születik a védelmükre.

Az Élet-Érték Alapítvány csaknem százezer aláírást gyűjtött össze népi kezdeményezéséhez, amelyet a Fidesz eleinte nem támogatott, a párt női tagozatának állásfoglalása után azonban a kormánypárti frakció megváltoztatta korábbi véleményét, és végül támogatta a parlamentben a népi kezdeményezést, amelyre igennel szavaztak az ellenzéki képviselőcsoportok is.

A kezdeményezésről szóló vitában múlt hétfőről keddre virradó éjjel Varga István egyebek között azt mondta: “azzal kellene foglalkozni, hogy ebben a társadalomban ne egy vagy két gyermek szülessen, hanem három, négy vagy öt gyermek. És akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnénk egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik