Belföld

Akár 6 Celsius fokig is hűlhet a levegő

hideg (hideg, didereg)
hideg (hideg, didereg)

Felhős lesz a hétvége.

Sokfelé borús lesz a hétvége. Szombat éjszaka elsősorban a Tisza vonalában, majd a középső országrészben várható több felhő, az Északi-középhegységben és az Alföldön kisebb eső, zápor még előfordulhat.

Vasárnap a nappali gomolyfelhő-képződés mellett a legtöbb napsütés a Tiszántúlon ígérkezik, számottevő csapadék már nem valószínű. Hajnalban a Nyugat-Dunántúlon néhol ködfoltok képződnek.

A sokfelé erős északi, északnyugati szél szombat éjszaka mérséklődik, vasárnap inkább csak a Tiszántúlon élénkülhet meg az északkeletire forduló szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 13 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 21, 25 fok között várható.

Európa

Skandináviától Közép-Európán át egészen az Appennini-félszigetig továbbra is hullámzó frontrendszer húzódik. Hatására az említett tájak fölött sok a felhő, többfelé esik az eső, délen zivatarok is kialakulnak. A csúcshőmérséklet a felhősebb részeken többnyire 12 és 20 fok között változik, északon néhol 7-11 fokot is mérnek. Ezzel szemben a naposabb keleti, délkeleti területeken a délutáni órákra 25, 33 fok közé melegszik fel a levegő.

A frontrendszer fokozatosan kelet felé helyeződik és gyengül, ennek köszönhető, hogy vasárnap már a Kárpát-medence keleti vidéke fölé is szárazabb levegő áramlik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik