Belföld

Indul a fűtési szezon

futes(210x140)(2).jpg (fűtés)
futes(210x140)(2).jpg (fűtés)

Holnap kezdődik és május 15-ig tart hivatalosan a fűtési időszak. Aki módosítani akar a szolgáltatóval kötött szerződésén, még megteheti.

Szeptember 15-e a hivatalos fűtési időszak kezdete. Ennek apropóján a FŐTÁV megkezdi az épületek fűtésszabályozóinak készenléti állapotba helyezését – közölte a társaság. Ezután a távhőszolgáltatóval kötött megállapodás, illetve a külső hőmérséklet függvényében indul be a fűtés az épületekben.

Előfordul, hogy a lakók ilyenkor még felújítási munkálatokat végeznek, és ezért nem lehet a házban beüzemelni a rendszert. Ez meleg időben nem okoz gondot, de a napokban bekövetkezett időjárás-változás hozhat meglepetéseket – figyelmeztet a FŐTÁV.

Azok a társasházak, amelyek még nem állapodtak meg a távhőszolgáltatóval, vagy módosítani szeretnének a megállapodáson, azt írásbeli kéréssel megtehetik. Az ilyen megrendelést azonban kizárólag a közös képviselőktől vagy a közgyűlés által felhatalmazott személytől fogad el a szolgáltató – áll a cég közleményében. A módosításokhoz szükséges nyomtatvány elérhető a FŐTÁV honlapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik