Belföld

Pincétől a padlásig – nyílt nap a teátrumban

Harmadik alkalommal rendezte meg a győri színház rendhagyó nyílt napját. A Győr24 is ellátogatott a kulisszajárásra, nézze meg képes összefoglalónkat!

Csütörtök reggel kinyitott a színház. Persze nem csak úgy egyszerűen, ahogy azt a hétköznapokon már megszokhatták a győriek, hiszen szeptember 13-án azok a titkos ajtók is megnyíltak a nézők előtt, melyeket az évad során csak a műszaki és a művészi munkatársak használhatnak. A teátrum harmadik nyílt napján is a kulisszajárás bizonyult a legnépszerűbbnek, a részvételhez azonban előzetes regisztráció volt szükséges. A három turnusban indított bejárásra alig 10 perc alatt elfogytak a tikettek, így közel 700 szerencsés érdeklődő fedezhette fel az 1978-ban épült létesítmény minden apró szegletét, a pincétől egészen a padlásig.

„3 évvel ezelőtt úgy gondoltuk, hogy úgy növelhetjük tovább a nézőszámot, ha nem csak a kész darabjainkat, hanem a mindennapjainkat is bemutatjuk a közönségünknek, és azoknak, akik ez idáig nem váltottak jegyet vagy bérletet. De ez nemcsak egy egyszerű nyílt nap, hanem a társulatunknak egyfajta csapatépítő tréningje is, hiszen ilyenkor mi is együtt lehetünk, beszélgethetünk – mondta portálunknak Markó Angéla, a színház ügyvezető-igazgatója, miközben fel-alá jártunk a díszletek, az öltözők és a technikai helyiségek között. Az igazgató hozzátette, sajnálja, hogy a kulisszajárásra „csak” ennyi látogatót tudtak fogadni, de jelenleg ekkora kapacitással és idővel tudnak gazdálkodni.

Molnár Tamás, a teátrum műszaki vezetője utunk során a negyedik emeleti Kisfaludy-terembe is elkalauzolta csoportunkat, ahol Dan Goggin Apácák című darabjának próbájába leshettünk bele. Az október 6-án debütáló musicalben olyan színésznők tűnnek majd fel, mint Bellai Eszter, Agócs Judit, Mózes Anita, Kiss Tünde és Bartha Alexandra. Rendezője pedig nem más, mint Molnár László, aki a Szegeden óriási sikert aratott Jekyll & Hyde produkciót is dirigálta.

A kulisszajárást és a nyílt napot természetesen maguk a művészek is nagyon élvezik. „14 éve vagyok a társulatnál, igaz, volt egy kis szünet, de tavaly visszatértem. Nagyon nagy harc van a nézőkért, így nekünk is magasabb színvonalon kell teljesítenünk, és nem utolsósorban közelebb kell kerülnünk a közönséghez. Ez pedig egy kiváló alkalom erre, és így legalább azt is megtudják, hogy mi is csak olyan emberek vagyunk, mint ők” – mondta a Győr24-nek Mohácsi Attila színész.

Miközben a színfalak között sétálgattunk, Kszel Attila az előcsarnok legfelső szintjén drámajátékokat játszott a gyerekekkel, hisz ki tudja, lehet ők lesznek a jövő nagy színészei…

A Győr24 a délutáni programokról is tudósít egy képes összefoglalóval, akkor musicalkoncert és operettmánia várja a színházkedvelő győrieket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik