Belföld

Jönnek a trónkövetelő szépségek

Hogy ki lesz Borkai Petra utódja a Miss Alpok Adria szépségversenyen az most még nagy kérdés, de a megyei nevezők Győrben is bemutatkoznak ezen a hétvégén. Slezák Antallal, a verseny megyei szervezőjével beszélgettünk.

-1988-ban a „Szépség hazájából”, Olaszországból indult a szépségverseny. Ti mikor kapcsolódtatok be a szervezésbe?

– Slezák Antal: Immár 9 ország együttműködésével évről évre megválasztják a nemzetközi Miss Alpok Adriát. 2001-től az olasz licence tulajdonos verseny rendezési-jogot adott Magyarországnak, így a magyar lányok is lehetőséget kaptak a megmérettetésre és a kijutásra, hogy képviseljék hazánkat a nemzetközi porondon. Magyarország csatlakozásának 10 éves évfordulóján, nagy várakozást követően Győr-Moson-Sopron megye is bekapcsolódhatott a nemzetközi verseny vérkeringésébe, így régiónk legszebb lányai is lehetőséget kaptak. Jómagam már 4. éve szervezek szépségversenyt, a Miss Alpok Adriát és a Megye Szépét is én rendeztem meg elsőként még 2011-ben.

– Azért, mint minden megmérettetésen, gondolom itt is vannak nevezési feltételek. Milyen alapvető elvárásoknak kell megfelelniük a csajoknak?

– S.A.: A verseny alapvető részvételi feltétele a 14-28 év közötti életkor. Továbbá Győr-Moson-Sopron megyében kell laknia, tanulnia, vagy dolgoznia a jelentkezőknek. Egyéb kritérium ugyan nincs, de az a lány, aki nem tud megfelelően kommunikálni – nem tudja bemutatni saját magát, illetve lakhelyét – biztos lehet benne, hogy nem kerül fejére a korona.

– Hogyan készülnek a lányok? Milyen kötelező programokon kell részt venniük?

– S.A.: A megyei versenyre nincs felkészítő tábor. Természetesen a lányok profi fodrász, sminkes felkészítésével állnak színpadra. A döntőt megelőzően számos helyszínen fotózzuk a szépségeket, de csak egy fotózáson kötelező a megjelenés.  Idén Czanik Balázs mozgatja meg a lányokat a döntő esemény előtt, hogy legjobb formájukat mutathassák azokon a bizonyos világot jelentő deszkákon.

– Egy-egy szépségverseny mindig nagy népszerűségnek örvend. Nálatok is beigazolódott a papírforma? Sokan jelentkeztek?

– S.A.: A tavalyi év sikerén felbuzdulva sokan gondolták úgy, hogy kipróbálják magukat e nemzetközi szépségverseny keretein belül. A jelentkezők száma csaknem elérte az ötvenet, így előválogatást kellett tartanunk, ahol is megszületett a döntősök névsora. A megyei döntőn 18 lány verseng a koronáért. A MISS ALPOK ADRIA és GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE SZÉPE 2012 verseny szeptember 16-án vasárnap, 18.00 órakor kezdődik a Széchenyi téren, Győrben. A lányok 3 féle öltözetben vonulnak majd fel. Az utcai öltözetet követően a MANIA fürdőruháiban mutatják meg formás alakjukat, majd végezetül koktélruhában várják az eredményhirdetést, mely az előzetes tervek szerint 19.30 órakor lesz.

– Aki megnyeri a megyei döntőt, az idén hol és hány lánnyal veszi fel a versenyt?

– S.A.: Az országos döntő időpontja még nem ismert. Az biztos, hogy a minden megyében első helyezettek, a fővárosi győztes, és a középdöntőben diadalmaskodó lányok küzdhetnek a végső fináléban.

– Végezetül muszáj megemlítenünk az eddigi legnagyobb megyei sikerünket. Gondolom Borkai Petra azóta is nagy büszkeségünk, márcsak azért is, mert valóban gyönyörű…

– S.A.: A 2011-es év valóban álomszerűen alakult számunkra. Elsősorban a megyei versenyek miatt mondom ezt. A tavalyi év volt az első, hogy minden megyében megrendezték az Alpok Adria szépségversenyt, így valóban egy egész országot felölelő versenysorozat aktív résztvevői lehettünk. Tavaly volt az az év, hogy mind a megye, mind pedig én is csatlakozhattam e kiváló rendezvénysorozathoz. Az pedig, hogy Borkai Petra remek szereplése nem csak az országos versenyen, de a nemzetközi porondon is fantasztikus sikerrel zárult, – a büszkeségen túl – nagy energiákat adott. Így nem is volt kérdés az, hogy lesz-e 2012-ben is Miss Alpok Adria szépségverseny Győrben!

A Győr24 sok sikert kíván a lányoknak, találkozunk hétvégén, a Sörfesztiválon!


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik