Belföld

Csaknem 26 millió a roma kulturális értékek fennmaradására

A romák kulturális értékeinek megbecsültségét akarja növelni az illetékes minisztérium.

Megjelent az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) új pályázata, amely a roma kulturális események megvalósításához és egyéb, kulturális tartalmak és termékek létrehozásához nyújt támogatást, a beadási határidő október 8. – tájékoztatta a Szeged24-et a tárca.

A Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárságon azt is közölték: az összesen 25,9 millió forintos keretösszegért önerő nélkül is lehet indulni. Az államtitkárságon arról számoltak be: a pályázat célja a legnagyobb hazai kisebbség kultúrája megbecsültségének növelése, és az, hogy a kultúrában és a művészetekben rejlő lehetőségek kiaknázásával segítsék a romák elfogadását és megértését.

Az államtitkárság szerint ugyanis a roma kultúra értékeinek bemutatása hozzájárulhat az előítéletek csökkentéséhez. Emellett az is a szándékuk, hogy maguk a romák is mélyebb ismeretet szerezzenek saját kulturális örökségükről, és az értékeket továbbadják a fiatal nemzedéknek. A részletes pályázati kiírás elérhető többek közt a kormány honlapján. (www.kormány.hu.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik