Belföld

A szegedi Városházán a Biacsi ikrek

A Városházán fogadták a londoni paralimpián érmet szerzett szegedi Biacsi ikreket.

Ma Szentgyörgyi Pál, a szegedi önkormányzat Ifjúsági és Sportbizottságának elnöke köszöntötte a londoni paralimpiáról hazatért Biacsi ikreket a szegedi Városházán.

Biacsi Bernadett és Ilona a SZVSE atlétái minden utcai futóversenyen részt vesznek szülővárosukban, és általában hajszálnyi a különbség köztük a célban. Londonban is együtt futottak az 1500 méteres síkfutás döntőjében, ám a harmadik helyet csak egyikőjük, Ilona szerezhette meg, aki szegedi városházi az eseményen elővette a bronzérmet, megmutatta a  jelenlővőknek, majd újra a nyakába akasztotta.

Az önkormányzat mindkettőjüket megajándékozta egy emlékéremmel és emléklappal, hiszen Bernadett is kimagasló sportteljesítményt nyújtott az olimpián.

Az ünnepség után az ikrek a Szeged24 kérdésére elmondták, hogy jelenleg Baktóban élnek az édesanyjukkal. Tizenkét testvérük már nem lakik otthon, ők a legkisebbek, és egyelőre csak a sportolásnak élnek. Szentgyörgyi Pál (akinek Katalin lánya szintén sikeres atléta volt) a város nevében megköszönte a nagyszerű eredményt a két lánynak, és edzőjüknek, Antal Andornak, majd további sportsikereket kívánt nekik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik