Belföld

Kormánytisztviselő lett a bukott iskolaigazgató

A szigetszentmiklósi igazgatóbotrány főszereplője augusztus elején felmondott a gimnáziumban, és most kormánytisztviselőként dolgozik – írja a Magyar Narancs online.

“Oktatási referensként Mede Norbert aláírása szerepel azon a hivatalos levélen, amit a napokban kaptunk a Pest Megyei Intézményfenntartó Központtól (PMIK)” – közölte a magyarnarancs.hu-val a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium egyik tanára.

Az aláírás nem hiába lepte meg a dolgozókat: Mede Norbert volt az a vezetői rutinnal nem rendelkező tanár, akit váratlanul nevezett ki átmeneti igazgatónak a fenntartó PMIK tavasszal, a szülők és a tanárok akarata ellenére. A döntés után a diákok és a szülők az iskola előtt szerveztek tüntetést.

Mede Norbert karrierje nem tartott sokáig Szigetszentmiklóson: igazgatóként megosztó személy volt – a tanári kar jórészét nem tudta maga mögé állítani a rendelkezésére álló négy hónap alatt, ráadásul az érettségiző diákok is megkérték, hogy ne mondjon beszédet a ballagás alkalmával –, végül augusztus elsejétől nem is őt nevezte ki újra igazgatónak a döntésben illetékes Emberi Erőforrások Minisztériuma. Ezután Mede azonnal felmondott a gimnáziumban, és a Magyar Narancs információi szerint még a várost is elhagyta.

Nem kell aggódnia, hogy állás nélkül marad. „Mede Norbert 2012. szeptember 1. napjától áll kormánytisztviselői jogviszonyban a Pest Megyei Intézményfenntartó Központban” – erősítette meg az intézmény vezetője. A  kormánytisztviselői állást meg se hirdették, hanem – a törvényi keretek adta lehetőséggel élve – meghívásos formában bonyolították le. A meghívott „Mede Norbert szakképzettsége a jogszabályi előírásoknak megfelelt”, így lett övé az állás.

A PMIK-ben egyébként nem volt üresedés: az év elején megalakult intézményből eddig még nem bocsátottak el senkit, azaz létrehoztak egy új státuszt – írja a Magyar Narancs online.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik