Belföld

Vádat emeltek a jobbikos Keresztúri Farkas Csaba ellen

Kereszturi-a-szegedi-kozgyulesben(7)(960x640).jpg (keresztúri farkas csaba, szeged, jobbik verekedés)
Kereszturi-a-szegedi-kozgyulesben(7)(960x640).jpg (keresztúri farkas csaba, szeged, jobbik verekedés)

Nyilvános rendezvényen, folytatólagosan elkövetett garázdaság bűntette miatt vádat emelt az ügyészég Keresztúri Farkas Csaba, a szegedi közgyűlés jobbikos képviselője ellen.

Erről Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője adott ki tájékoztatást. A vádirat szerint tavaly novemberben a szegedi jogászbálban a képviselő hajnal egy óra körül ittasan közeledett az ügy két másik vádlottja, egy testvérpár húga felé, próbált udvarolni neki, majd bement utána a női mosdóba. Onnan a biztonsági őrök tessékelték ki, egyiküket megfenyegette azzal, képviselőként elintézi, hogy veszítse el állását. Az első tettlegességre ez után a lány egyik bátyja és a képviselő között került sor, az összetűzés kezdeményezője a politikus volt – tudatta az ügyészségi szóvivő.

Hajnali három óra környékén a képviselő ismét megpróbált beszélgetésbe elegyedni a lánnyal, amit a másik fivér észrevett, és próbálta megvédeni húgát. A politikus meglökte a férfit, és dulakodás alakult ki köztük, aminek a biztonsági szolgálat vetett véget – közölte Szanka Ferenc.

Mint azt korábban a Szeged24 megírta, Keresztúri Farkas Csaba verekedésbe keveredett egy testvérpárral a szegedi jogászbálon, amelyet az egyetem Tanulmányi és Információs Központjában (TIK) tartottak. Az ügyben a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozott.

Egyik vádlott sem fordult orvoshoz, így utólag nem lehet megállapítani milyen sérüléseik keletkeztek, az azonban biztos, kirívóan közösségellenes magatartásuk megbotránkozást keltett a jelenlévőkben.

Az ügyészég vádindítványában a képviselőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kérte, a testvérpár esetében csak próbára bocsátást javasol, mivel nem ők voltak a kezdeményezői az összetűzésnek.

Keresztúri Farkas Csaba az MTI megkeresésére elmondta, a vádemelésről egyelőre nem kapott írásban tájékoztatást, érdemben csak a vádirat elolvasása után tud reagálni

Ajánlott videó

Olvasói sztorik