Belföld

Tüntetés készül egy fideszes képviselő miatt

csaladon-beluli-eroszak(210x140)(1).jpg (erőszak)
csaladon-beluli-eroszak(210x140)(1).jpg (erőszak)

Varga István a családon belüli erőszak tegnap esti vitájában meghatározta a nők legfontosabb feladatát.

„Talán vissza kellene állítani a családnak, a gyermekvállalásnak a rangját és szerepét. Talán az anyáknak vissza kellene térni elsősorban a gyermeknevelés mellé, és elsősorban azzal kellene foglalkozni, hogy ebben a társadalomban ne egy vagy két gyermek szülessen, hanem három, négy vagy öt gyermek. És akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnénk egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak.”

Többek közt e kijelentés miatt készülnek demonstrálni több százan kedd délután a parlament előtt. Varga István fideszes képviselő és néhány kollégája ugyanis egy hétfő esti parlamenti vitában, mely a családon belüli erőszak büntethetőségéről szólt, több, a női egyenjogúságot sértő kijelentést tett. A Facebookon szerveződő spontán demonstráció a következő felhívással szólítja utcára az emancipáció híveit:

Tűrhetetlen, hogy olyan képviselők foglalnak helyet a parlamentben, akik szerint a NŐ nem más, mint az állam inkubátora, egyetlen dolga a gyerekszülés, más értelme életének nincsen.

Tűrhetetlen, hogy elhangozhat az, hogy a családon belüli erőszak megoldható probléma, amennyiben a nők nem „emancipálódnak”.

Tűrhetetlen, hogy a családon belüli erőszak jogi állásának témája még ma is asztal alá söprendő téma a parlamentben.

A témában született két véleménycikkünk. Egyik női szemmel: “Varga úr, nincsenek nekem nagy vágyaim!”. A másik férfi szemmel: “Varga István, a rettegő félázsiai”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik