Belföld

Tömeges elsősegélynyújtás Szegeden Cseh Lászlóval

A gyanútlan járókelők ma egész nap élethű vészhelyzetekbe csöppenhethetnek a belvárosban.

Közlekedési baleset az úttesten, ismeretlen sérült fekszik a járdán, vérző kerékpárost ápolnak – ehhez hasonló élethű helyzetekbe csöppenhetnek a járókelők Szegeden az Elsősegélynyújtás Világnapján. A belvárosban 20 állomásos körpályán 255 elsősegélynyújtó – 20 gyermek, 18 ifjúsági és 11 felnőtt csapat – méri össze elsősegélynyújtó-ismereteit, és a nemes versengésre Horvátországból és Szerbiából is érkeztek csapatok, ezzel nemzetközivé szélesítve a palettát – számoltak be a Szeged24-nek a Magyar Vöröskeresztnél.

„Vészhelyzetben gyakran a legnagyobb gond a bizonytalanság: sokan nem hiszik el magukról, hogy tudnak segíteni, pedig egy baleset, rosszullét során egy jól felkészült elsősegélynyújtó gyors és szakszerű beavatkozása életet menthet” – mondta a szervezet főigazgatója. Kardos István hangsúlyozta: az elsősegélynyújtás ugyan nem helyettesíti a sürgősségi ellátást, viszont hozzájárul a sérülés súlyosságának csökkentéséhez, és javítja a túlélés esélyeit. 

A verseny győztesei egy-egy kétszemélyes belépőt nyernek a szegedi Napfényfürdő Aquapolisba. Az elsősegélynyújtók és a nézők egész nap tiszta, magnéziummal dúsított vízet ihatnak és Cseh László világ- és Európa-bajnok úszótól kaphatnak tippeket, hogyan takarékoskodhatnak a vízzel a hétköznapokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik