Belföld

Győrben építi fel logisztikai parkját az Audi

Győr vagy a gönyüi kikötő volt a beszállítói park két lehetséges helyszíne. A Győr24 információi szerint az Audi Győr mellett döntött.

Az Audi nemzetközi pályázatot írt ki a beszállítói park megvalósítására. Kezdetben a gönyüi kikötő látszott befutónak, később azonban Győr is harcba szállt a várhatóan munkahelyek százait jelentő beruházásért. A logisztikai központ felépítésére kiírt pályázatot végül pénteken a győri székhelyű A-K Építőipari Kft. nyerte el, akik a győri ipari park bővítési helyszínén kívánják megvalósítani a beruházást.  

Győr önkormányzata örömmel üdvözli az Audi döntését, melynek értelmében városunkban épül meg a világcég beszállítói parkja – erősítette meg az információt Borkai Zsolt, Győr  polgármestere. Ez a beruházás többszáz munkahelyet teremt, további ezer, a beruházáshoz köthető állást generál, növeli a város gazdasági vonzerejét. Győr értékei, fejlett gazdasága átgondolt, színvonalas egyetemi és szakképzése, tárgyi és szellemi infrastrukturája, munkakultúrája ismét erősebbnek bizonyult azoknál, akik politikai vagy személyes gazdasági okokból, alaptalan rágalmakkal megpróbálták az Audit eltántorítani a beruházás győri helyszínétől. Győr város vezetése ezentúl is mindent megtesz azért, hogy a színvonalas munkahelyek megmaradjanak, újak szülessenek, s a város tovább emelkedjen a polgárai által kiépített fejlődési pályán.Köszönöm mindenkinek aki segítette, hogy idáig eljutottunk -áll Borkai Zsolt közleményében. 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik