Belföld

Jávor – Schiffer: 8-7

jávor benedek (jávor benedek, )
jávor benedek (jávor benedek, )

Jávor Benedek maradt az LMP frakcióvezetője.

Újra Jávor Benedeket választotta vezetőjévé az ellenzéki párt képviselőcsoportja. A szavazás szoros volt a frakció kétnapos, tisztújítással egybekötött csillebérci ülésén. A voksolás után tartott pénteki sajtótájékoztatón Jávor Benedek elmondta, hogy  rajta kívül elődje, Schiffer András indult még a posztért. A korábbi frakcióvezető 7, a jelenlegi 8 szavazatot kapott. A képviselőcsoport újraválasztotta a frakcióelnökség korábbi tagjait, vagyis továbbra is Szabó Tímea, Karácsony Gergely és Mile Lajos maradtak az LMP frakcióvezető-helyettesei.

Az újraválasztott frakcióvezető mögött a sajtótájékoztatón a párt összes parlamenti politikusa felsorakozott. Jávor azt mondta, a voksoláson megmutatkozó csekély többség jelzi, mindkettejük elképzelései fontosak a képviselőcsoportnak. A következő hónapokban, években arra fognak törekedni, hogy elképzeléseiket közösen tudják megvalósítani. Miután a frakcióelnökség nem változott, a párt stratégiája sem tér el lényegesen az eddigiektől. A következő hónapokban azokat az ajánlataikat akarják bemutatni, amelyekkel majd a 2014-es választáson is élnek. Az LMP nemcsak a kormányt akarja leváltani, hanem a rendszerváltozás óta eltelt két évtized anomáliáit is orvosolná.

Az LMP nem más parlamenti pártokkal, hanem azokkal a parlamenten kívüli erőkkel akar együttműködni, akikkel egyformán gondolkodnak “az Orbán-kormány kétharmadához vezető út kritikájáról”. A képviselőcsoport ülése szombaton folytatódik, ahol az országos választmánnyal kiegészülve az őszi parlamenti ülésszak alatt követendő stratégiát vitatják meg a résztvevők.

Mint korábban írtuk, múlt héten még bizonytalan volt, hogy ringbe száll Schiffer András. A Lehet Más a Politika korábbi frakcióvezetőjét sokan bíztatták, de ő azt mondta, nem tud egyértelműen válaszolnia arra, hogy újra indul-e a posztért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik