Belföld

Ingyenes közlekedés és éjszakai járat Győrben

buszvezeto(960x640)(1).jpg (buszvezető, sofőr, )
buszvezeto(960x640)(1).jpg (buszvezető, sofőr, )

A Mobilitási Hét kapcsán egy napig mindenki ingyen buszozhat Győrben, méghozzá éjjel-nappal. A nosztalgikus hangulatról pedig egy Ikarus 55 típusú faros autóbusz gondoskodik. Nem utolsósorban a Kisalföld Volán telephelyére is ellátogathatunk.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is lesz autómentes nap Győrben, méghozzá szeptember 16. és 22. között. Ezeken a napokon a Kisalföld Volán több érdekes programmal várja az utasokat és a buszközlekedés iránt érdeklődőket.

A program része lesz az Ikarus 55 típusú nosztalgiajárat, mely a Városháza és az egyetem között közlekedik szeptember 20-án, 15 és 16.30 között. A „faros” nosztalgiajármű ingyenesen közlekedik a Városháza – Aradi vértanúk útja – Virágpiac – Zechmeister utca – Rába kettős híd – Híd utca – Töltésszer – Jedlik Ányos híd – Egyetem tér – Jedlik Ányos híd – Stromfeld utca – Erkel Ferenc utca – Dr. Róth Emil utca – Petőfi híd – Munkácsy Mihály utca – Szent István út – Újlak utca – Révai Miklós utca – Városháza útvonalon. Az autóbuszra a Városházánál és a Széchenyi István Egyetemnél lehet fel-, illetve leszállni. (Fotó: Winkler Ágoston)

fotó: Winkler Ágoston

Bekukkanthatunk a kulisszák mögé is

Szintén csütörtökön, 16.30 és 18 óra között a nosztalgiabusz látogatásra indul a Volán Buda utcai telephelyére. Az igények felmérése céljából a busztársaság kéri, hogy az érdeklődők a winklera@kisalfoldvolan.hu e-mail-címen szeptember 16-ig jelezzék részvételi szándékukat nevükkel, foglalkozásukkal és elérhetőségükkel ellátva, továbbá megjelölve azt az időszakot, amikor részt kívánnak venni a teleplátogatáson. A látogatás ideje körülbelül 30 perc lesz.További információk a látogatásról a társaság honlapján olvashatók.

Vigye haza kedvenc régi busztábláját!

Idén is vásárolhatunk régi menetrendeket, busztáblákat. A jótékony célú relikviavásár helyszíne ezúttal a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ parkolója lesz. A vásár szeptember 22-én 9-től 17 óráig tart.

A helyszín egyszerűbb megközelítése érdekében a Kálóczy térről 8.45 órától kezdődően induló „CITY” járatok a Rónay Jácint utcai megállóhely után a Mobilishez közlekednek, illetve a Kálóczy térről menetrend szerint 9.45 órától induló járatok a Mobilistől indulnak, az órák 13. és 43. percében (az utolsó járat 13.13 órakor).

Bagolybuszok az éjszakában

Szeptember 22-én és 23-án éjjel is közlekednek helyi autóbuszok Győrben, ezeken szintén díjmentes lesz az utazás. 900-as jelzéssel a Széchenyi István Egyetem – Marcalváros – József Attila lakótelep – Adyváros – Mészáros Lőrinc utca – Széchenyi István Egyetem útvonalon közlekedik autóbuszjárat – éjféltől hajnali 4 óráig minden egész órakor.

911-es jelzéssel a Széchenyi István Egyetem – Kisbácsa – Bácsa, Ergényi lakótelep – Víziváros – Széchenyi István Egyetem útvonalon közlekedik busz 0.36 és 2.36 órakor. Részletes menetrend és térkép itt található.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik