Belföld

Szeptembertől ismét nyitott tornatermek Székesfehérváron

torna (torna, )
torna (torna, )

Tovább bővült a mozgási lehetőségek száma a Zentai Úti Általános Iskolában a Nyitott tornatermek programsorozatának keretében.

2005-ben indult és azóta egyre bővül a Nyitott tornatermek programja Székesfehérváron. A hét minden napján találnak ingyenes sportolási lehetőséget az érdeklődők, hiszen összesen 18 helyszínen 22 foglalkozás zajlik hetente. A program összeállítói minden korosztályra odafigyeltek, így az ovisoktól a nyugdíjasokig mindenki találhat a maga számára hasznosat. A mozgásformák is változatosak: vannak egészségjavító tornák, vannak csapatjátékok és vannak speciális problémákkal (cukorbetegség, szívbetegség, magas vérnyomás) küzdőknek ajánlott foglalkozások.

“A Zentai Úti Általános Iskolában lakossági kezdeményezésre indult el a Nyitott tornatermi foglalkozások megszervezése, amelyek tavasz óta nagy kihasználtsággal zajlottak” -mondta el Hekeliné Halmos Marianna. “A 14. számú választókörzet önkormányzati képviselője, Dienesné Fluck Györgyi már régóta fáradozott azon, hogy a Ráchegyen és környékén élőknek lakóhelyükhöz közel biztosítsanak ingyenes mozgáslehetőséget. Ezek köre szeptembertől még tovább bővült iskolánkban.”- tette hozzá az igazgató.

Hétfőnként 17 órától női kondi tornát, 18 órától pedig nyugdíjas gyógytornát tartanak. Ezek jól kiegészítik a már megszokott szerdai foglalkozásokat. Szerdánként 18 órától nyugdíjas gyógytornával kezdenek, amely az egészségmegőrzés mellett a mozgásszervi panaszok mérséklését és a gerinc erősítését is szolgálja, illetve igyekszik javítani az idősek általános állapotát. A foglalkozásokat Kovács Zsuzsanna, a Fejér Megyei Szent György Kórház gyógytornásza vezeti. Minden szerdán 19 órakor kezdődik a női kondicionáló torna, amit fiataloknak és középkorúaknak is ajánlanak, és a test teljes átmozgatásához nyújt segítséget a résztvevőknek.

Mindegyik foglalkozás díjmentesen látogatható, a résztvevőknek csak saját tornaöltözetükről, sportcipőről és tornamatracról (polifoam) kell gondoskodniuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik