Belföld

Győr 2 millió forinttal támogatta az elsősöket

Füzetek, vonalzók, színezők – többek között ezt is tartalmazza az a füzetcsomag, amelyet az önkormányzat évről-évre átnyújt a legkisebb gólyáknak.

Kedden reggel különleges vendéget fogadott a Gyárvárosi Általános Iskola. Nagy volt az öröm, annak ellenére, hogy Borkai Zsolt nem először és nem is csak polgármesteri hivatásában lépte át az iskola küszöbét, hiszen 1972-ben ő is ebben az intézményben kezdte tanulmányait.

A 2012/13-as tanév kezdetén az önkormányzat folytatta a már elmúlt években bevezetett gyakorlatát, vagyis egy gazdagon felszerelt füzetcsomaggal köszöntötte és támogatta az első osztályos gyerekeket. Győrben ez több mint 1500 diákot jelent. „Így az első év kezdetén a kicsiknek, és ezáltal a családoknak szeretnénk segítséget nyújtani, így csökkentve a kiadásaikat, a terheiket. Városunkban mintegy 2 millió forint összértékben vásároltunk füzeteket, ezt adtuk most át a gyerekeknek” – mondta a polgármester.

Borkai Zsolt a gyárvárosi iskola mindkét elsős osztályába ellátogatott, és sok sikert kívánt, a nagybetűs élet kapujában álló piciknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik