Belföld

Egy csipetnyi nyár: még 33 fok is lehet

A jövő hét folyamán fokozatosan, pár fokkal enyhülni fog a meleg idő, hétfőn még 33 fok is lehet, a hétvégére 26-27 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

A meteorológiai szolgálat figyelmeztető előrejelzésében azt írta: vasárnaphoz hasonlóan még hétfőn is az Alföldön helyenként elérheti a 25 fokot a napi középhőmérséklet. Ennek megfelelően hétfőre Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Csongrád és Hajdú-Bihar megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt.

A prognózis szerint hétfőn országszerte derült lesz az ég, legfeljebb fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, csapadék már nem várható. A keleti, északkeleti szél, időnként megélénkülhet. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 10-17, legmagasabb nappali hőmérséklet 29-33 Celsius-fok között valószínű.

Kedden és szerdán a sok napsütés mellett időnként megnövekszik a felhőzet, de csapadék továbbra sem valószínű. Az északkeleti szél helyenként megélénkülhet. Kedden 27-32, szerdán 27-31 fok közötti maximumok várhatók.

Csütörtökön viszont eléri az országot egy hidegfront, melynek hatására nyugat felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan kialakulhat zápor, illetve zivatar. Az északnyugati szél többfelé megerősödhet, helyenként viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 12-18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22-27 fok között alakul.

Pénteken már csak gyengén felhős idő várható, csapadék nem valószínű. A nap folyamán 21-26 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Szombaton is túlnyomóan derült idő lesz, az északnyugati szél helyenként megerősödhet, de csapadék nem várható. A legalacsonyabb hőmérséklet legalacsonyabb 7-13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21-26 fok között alakul.
Vasárnap is hasonló idő várható, de ekkor már néhol élénkülhet meg az északkeleti szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 6-12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22-27 fok között alakul – írta a meteorológiai szolgálat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik