Belföld

Lázár: a változások nem öncélúak

lázár jános (ingyenes, )
lázár jános (ingyenes, )

A változások nem öncélúak, azért akarjuk megváltoztatni hazánkat és benne saját magunkat, hogy jobb legyen ez az ország és a közösség - hangoztatta Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár szombaton Szekszárdon, a Tolna megyei önkormányzat megyenapi ünnepségén.

Az általunk kitalált, véghez vitt, és a következő években befejezendő változtatások nem öncélúak, nem a Fidesz politikai programjának része – mondta Tolna megyei polgármesterek, megyei közgyűlési tagok, kitüntetettek előtt az államtitkár. 2010-re Magyarország súlyos társadalmi és gazdaság csőd szélére sodródott az elmúlt huszonkét év következtében. Tolna megye minden polgára pártállástól függetlenül egyetértett abban, hogy az ország helyzetét meg kell változtatni – tette hozzá.

“Ha valaki megkapja a társadalom kétharmados felhatalmazását arra, hogy az országot kormányozza, abban is felelőssége van, hogy a következő öt-tíz esztendőben gondolkozzék, és cselekedjék” – mondta.

Megjegyezte: most dől el, hogy milyen lesz a megyék szerepe 2013-tól, a következő európai uniós finanszírozási ciklusban.

Az intézményfinanszírozási nehézségek, kifizetetlen számlák után végre olyan időszakban élhetünk, amikor egy település képviselő-testülete a település fejlődését, az ott élők életkörülményeit tudja befolyásolni – fogalmazott.

“Nekünk, a kormány tagjainak abban van felelősségünk, hogy a forrásokat és lehetőségeket ennek a szempontnak rendeljük alá, és pártállástól, politikai meggyőződéstől függetlenül önöket partnernek tekintve, minden megyei közgyűlési tagot, polgármestert arra bíztassunk, hogy működjenek együtt, próbálják átszabni a megye életét” – mondta az államtitkár.

A megyenapi ünnepségen tizennégyen – művészek, sportolók, köztisztviselők és közalkalmazottak – részesültek elismerésben, a kitüntető díjakat Puskás Imre (Fidesz-KDNP), a megyei közgyűlés elnöke adta át.

A megyenapot minden év szeptember 1-jén rendezik meg Tolnában, arra emlékezve, hogy Lipót császár 1699-ben e napon adományozott pecséthasználati jogot Tolna vármegyének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik