Belföld

Jelentős változások a fővárosi közlekedésben

BKV-buszok (bkv, tömegközlekedés, kosz)
BKV-buszok (bkv, tömegközlekedés, kosz)

A Genfest nemzetközi ifjúsági világtalálkozó miatt szombat délutántól több busz- és villamosvonalon is megváltozik a menetrend - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel. A változások nemcsak a szombati, hanem a vasárnapi menetrendeket is érintik.

Szombaton a 4-es és 6-os villamosok 20 és 21 óra között az Andrássy út lezárása miatt megosztva, két szakaszon közlekednek a budai végállomások és a Blaha Lujza tér, valamint a Széll Kálmán tér és az Oktogon között. Ha lesz rá lehetőség, akkor egy ingajárat közlekedik majd a kieső szakaszon, de jelentős várakozásokra kell készülni.

Az 5-ös, a 7-es, a 7E, a 173-as és a 173E autóbuszok szombat délután fél 6 és 7 óra között a végállomások felé terelt útvonalon közlekednek; Buda felé nem érintik a Cházár András utca, a Stefánia út és a Zugló vasútállomás, Pest felé pedig a Stefánia út, a Cházár András utca és a Dózsa György út megállót.

A 16-os busz este fél kilenctől üzemzárásig szintén módosított útvonalon, az Erzsébet hídon át közlekedik. Ugyanígy terelve közlekednek szombat este 7 óra és háromnegyed 9 között a 20E, a 30-as, a 30A és a 230-as buszjárat. A 86-os buszok mindkét irányban terelve, a Margit körút-Széll Kálmán tér-Attila út útvonalon járnak este fél 10-től üzemzárásig.

A 70-es troli este 6 órától fél 8-ig a Kossuth tér felől nem a Városligeten át az Erzsébet királyné útja, aluljáróhoz közlekedik, hanem a 79-es trolibusz vonalán a Keleti pályaudvari végállomáshoz, este fél 8-tól fél 9-ig az Andrássy út zárása miatt pedig csak az Akácfa utcáig szállítanak utasokat.

A 72-es trolibusz helyett este fél 6 és 8 óra között pótlóbuszok közlekednek, kissé módosított útvonalon, a 73-as este fél 8-tól üzemzárásig nem közlekedik, a 74-es pedig este fél 6-tól 7 óráig megosztva, két szakaszon közlekedik. A 75-ös helyett egész nap autóbusz jár 75-ös jelzéssel,szintén rövidebb útvonalon. A 76-os előbb rövidített útvonalon, majd 19 és 21 óra között megosztva, két szakaszon közlekedik. A 77-es troli helyett 17 és 19 óra között pótlóbusz viszi az utasokat. A 78-as trolibusz este 8 óra és fél 10 között rövidített, a 79-es pedig módosított útvonalon közlekedik.

A 105-ös autóbusz 19 órától üzemzárásig az Andrássy út, a József Attila utca, a Lánchíd és a Clark Ádám tér lezárásai miatt módosított útvonalon, a Margit hídon át, a 109-es és 115-ös pedig este fél kilenc és tíz óra között két szakaszon közlekedik.

Vasárnap 10 órától 15 óráig a Szent István téren rendezvényt tartanak, a 115-ös autóbusz az Árpád híd irányába módosított útvonalon közlekedik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik