Belföld

Harangozó Attila a Szegedi Ítélőtábla új elnöke

A Szegedi Ítélőtábla összbírói értekezletének egyhangú javaslatára Harangozó Attilát nevezte ki a Szegedi Ítélőtábla új elnökévé Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke.

Az erről szóló kinevező okiratot a táblabíróság elnöke csütörtökön délután Sopronban, a Soproni Városi Bíróság új épületének átadását megelőzően tartott elnöki értekezleten vette át.

Harangozó Attila 1972-ben Szegeden született. A JATE Ságvári Endre Gyakorló Gimnáziumban érettségizett, majd 1996-ban a József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karán diplomázott. 2000. január 1-jén nevezték ki bíróvá a Váci Városi Bíróságra, ahonnan 2001-ben tért haza, és a Szegedi Városi Bíróságon dolgozott. 2003. július 1-jétől a Csongrád Megyei Bíróság bírója volt, majd az év október 1-jén kinevezték a Szegedi Városi Bíróság elnökévé. 2005. január 1-jén került a Szegedi Ítélőtáblára, ahol a büntető kollégium bírájaként dolgozott 2012. február 28-ig. Ezt követően kollégiumvezetővé nevezték ki, és ezzel egy időben vette át a Szegedi Ítélőtábla irányítását, mint megbízott elnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik