Belföld

Éhségsztrájkba kezd Gyurcsány?

gyurcsány-ferenc (gyurcsány ferenc, )
gyurcsány-ferenc (gyurcsány ferenc, )

A Magyar Nemzet szocialista körökre hivatkozva Gyurcsány készülő éhségsztrájkjáról ír, a DK-ban nem tudnak erről.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke éhségsztrájkba kíván kezdeni a Kossuth téren, így tiltakozva a kormánypártok előzetes választói feliratkozásra vonatkozó elképzelése ellen – értesült a Magyar Nemzet szocialista körökből.

A napilap pénteki számában megjelent cikk szerint Varju László, a DK pártigazgatója az éhségsztrájkkal kapcsolatban azt mondta, hogy nem hallott ilyen tervről, de a demokratikus ellenzék támogatóinak és politikusainak minden erővel ellen kell állniuk.

Varju László elmondta: az előzetes feliratkozásra vonatkozó kormányzati elképzelések ellen nagyon határozottan fel kell lépni, a DK elnöksége a napokban dönt majd az őszi munkarendről. A regisztráció ellen tiltakozni kell, mert az alkotmányellenes, az állampolgárok jogait sérti – közölte Varju László, aki elmondta azt is, a konkrét lépéseiket akkor határozzák meg, ha ismerik a vonatkozó törvényjavaslatokat.

A választási feliratkozás az MSZP-nél is kiverte a biztosítékot, még az is felvetődött, hogy bojkottálják a 2014-es választást, ám ezt az ötletüket gyorsan elvetették a szocialisták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik