Belföld

Ingyen látogatható az Állatkert!

Mindazon tizennégy év alattiaknak, akik legalább tíz darab kilpított italosdobozzal érkeznek szeptember nyolcadikán vagy kilencedikén.

Állatkerti belépőt kapnak azok a kettő és tizennégy év közötti gyermekek, akik legalább tíz kilapított italos kartondobozzal érkeznek szeptember nyolcadikán vagy kilencedikén a Fővárosi Állat- és Növénykert főbejáratához.

Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) és a Fővárosi Állat- és Növénykert negyedik alkalommal rendezi meg a Vidám Doboz Napokat. Az akció keretében a gyerekek a kilapított, minimum egyliteres italos kartondobozokért cserébe belépőjegyet kapnak az állatkertbe. A programmal a szelektív gyűjtés fontosságára kívánják felhívni a figyelmet a szervezők – adta hírül közleményben az IKSZ egyesülés.

Az ingyenes állatkerti gyermekbelépőn túl, a főbejártnál felállított gyűjtőpontnál grafikákról tájékozódhatnak az érdeklődők az italos karton életútjáról és újrahasznosítási folyamatáról. Részletek a www.italoskarton.hu és a www.zoobudapest.com oldalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik