Belföld

Ördög Nóra a SZIN-en dizájnolt

Másodjára rendezték meg a SZIN Zöld Dizájn versenyt, amire idén 50 pályamunka érkezett, s a kiválogatott 20 darabot Ördög Nóri tolmácsolásában mutatták be.

Szombat délután kihirdették az idei SZIN Zöld Dizájn nyerteseit, akik Ördög Nóritól vehették át az ajándékaikat. A díjakat az Onlinephoto.hu és a Balkan Tango márkaüzlet ajánlotta fel, aminek a tulaja, Türkoglu Ipek volt a fő zsűritag.

A pályázat lényege az volt, hogy míg tavaly ruhákat kellett készíteni, idén környezetbarát és/vagy újrahasznosítható anyagokból kellett kiegészítőket készíteniük a versenyzőknek. A sörös doboz táskától kezdve a mobil alkatrészekből készült ékszereken át a papírmasé szandálig mindent megtalálhattunk a rendhagyó divatbemutatón.

A kiválasztott 20 darabot a Szeged Szépe szépségverseny döntős lányai mutatták be a homokos szabad strandon, a műsorvezető pedig Ördög Nóri volt. A híres műsorvezető bevallása szerint igyekszik környezettudatosan élni. „Szelektíven gyűjtöm a hulladékot, nem pazarlom a vizet és a villanyt is lekapcsolom. Azt nem állítom, hogy minden ruhám újrahasznosítható anyagból készül, de remélem értékelitek, hogy az alkalomhoz illően egy parafa anyagból készült fülbevalót viselek” – mesélt a Szeged24-nek Ördög Nóri a környezettudatos viselkedéséről. És ha már kiegészítő tervező verseny, megkérdeztük azt is, hogy ékszerben mik a kedvenc darabjai. „Amióta rövid a hajam, a drámaian nagy fülbevalókat szeretem. Ilyenkor mindig figyelek arra, hogy más hangsúlyos ékszer ne legyen rajtam, tehát a nyaklánc már szóba sem jöhet. A karkötőket is szeretem, de zavarnak a munkában, úgyhogy ha az irodába érek, rögtön le is veszem”.

A divatbemutató után kihirdették az idei győztesek is. Harmadik helyen végzett Kulifai Tünde a fahulladékból készült nyakláncával, második Tóth Rozália lett egy műanyag palackból készült ékszer szettel, a dizájn verseny nyertese pedig Szabó Lilla lett extravagáns papír nyakláncával. Mindegyikőjük egy-egy Balkan Tango márkájú táskát nyert, amelyek a bicikligumi belső részéből készültek.

A strandon ezek után egy workshop keretein belül az érdeklődők elkészíthették a saját környezetbarát ékszereiket a pályázók és Ördög Nóri segítségével együtt.

Zsingor Tünde

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik