Belföld

Újabb betörőt fogtak el Szegeden

Betörés közben értek tetten a Szegedi Rendőrkapitányság rendőrei egy 19 éves férfit a Gábor Áron utcában szerdán éjszaka.

A rendőrök járőrözés közben egy segédmotorkerékpárra lettek figyelmesek, ami járó motorral a Gábor Áron utcában állt – tudatta a Szeged24-el Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Amikor közelebb értek, azt látták, hogy egy férfi az egyik ingatlan kerítésén átmászva kiugrik az utcára és a motorhoz szalad, majd elhajt vele. Utána indultak és többször felszólították, hogy álljon meg. A fiatalember menekülés közben elesett a motorral, de felpattant és továbbfutott. A rendőrök azonban gyorsabbak voltak és néhány méterrel arrébb elfogták. A ruházatának átvizsgálása során betöréshez használt eszközök, valamint egy levágott kerékpárzár került elő.

A férfit előállítása után bevallotta, hogy lopni akart a házból, de közben megzavarták, ezért fogta menekülőre. Kiderült az is, hogy az elmúlt hónapokban több gépkocsit is feltört Szeged területén. Ő kötött el egy teherautót is egy telephelyről, de távozás közben nekiment az épület falának, ezért inkább jobbnak látta gyalogosan menekülni.

A férfit a Szegedi Rendőrkapitányság őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását. A rendőrség vizsgálja, hogy összesen hány bűncselekmény írható a számlájára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik