Belföld

Évadot értékelt a Szegedi Szabadtéri

A tervezett látogatószámot meghaladva ért véget a 2012-es Szegedi Szabadtéri Játékok: évadot értékelt Bátyai Edina igazgató.

Az augusztus 20-ai előadásnappal véget ért a 2012-es Szegedi Szabadtéri Játékok. Bátyai Edina igazgató összességében elégedett az eredményekkel, hiszen a kezdeti várakozásokat több produkció is felülmúlta. A gazdasági helyzet és a hasonló jellegű kulturális fesztiválokról érkező hírek keltette aggodalom ellenére szép eredményekkel zárt a fesztivál.

A látogatószám tekintetében a tervezett 62%-ot bőven sikerült meghaladni: az öt Dóm téri produkció tizenhárom előadásán 75%-os volt a látogatottság. Kiemelkedően jól zárt a Hegyen-völgyön lakodalom néptánc produkció és az évadot búcsúztató Mágnás Miska operett. Előbbi a műfajt már régen „temetők” körében is hatalmas meglepetést okozott: 80% feletti látogatottsággal zárt. A Dóm téri nézők lelkes vastapsa mellett a Duna Tv augusztus 18-ai, ünnepi hétvégi közvetítése további elismerést hozott a produkciónak és a fesztiválnak is. A Mágnás pedig az utóbbi évek egyik legnagyobb, egyöntetű szakmai és közönségsikerét hozta. Az előadások átlagosan 90% feletti látogatottságot értek el. Az újszegedi kisszínpadon a Hyppolit, a lakáj és a Virsky együttes táncelőadása érte el a legnagyobb sikert.

Visszatekintve az elmúlt évadra Bátyai Edina úgy véli: tudomásul kell venni, hogy a korábbi évekhez képest megváltoztak a jegyvásárlási szokások. Alapvető különbség, hogy az eddigiekkel ellentétben a nézők az utolsó pillanatokban vették meg belépőiket. A kampány első szakaszában sokkal többen választották a foglalás opcióját. A SZÉP Kártyára történő hosszadalmas átállás pedig közel 50%-os visszaesést okozott a korábban már jól bejáratott üdülési csekkel történő vásárláshoz viszonyítva.

A Szegedi Szabadtéri Játékok a jövőben is kiemelt figyelmet fordít a jegyvásárlás minél kényelmesebbé és rugalmasabbá tételére. A 2013-as évad műsorának meghirdetésére szeptember második felében kerít sort a fesztivál igazgatósága.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik