Belföld

Új SZIN-re virradtunk

A szegedi fesztivál első napján a Magna Cum Laude és a Yellowcard tarolt a színpadon.

Hatalmas tömeg gyűlt össze szerdán este fél kilenckor a Heineken Nagyszínpad előtt, hogy élőben is meghallgassa a Magna Cum Laude már jól ismert slágereit és együtt énekelje a szöveget. Fél tizenegykor pedig a Yellowcard váltotta a színpadon a magyar együttest, amely új albumával debütált a SZIN-en. A siker természetesen nem maradt el. A Magna Cum Laudéval a Szeged24 munkatársának „technikai okok miatt” nem sikerült interjút készíteni, de a srácok szemmel láthatóan élvezték a szegedi színpad deszkáit.

Miután vége lett a koncerteknek, a legnagyobb bulik a Jäger és az Axe sátorban voltak, de a nyertes az Invitel Silent Disco volt, ahol még a kora reggeli órákban is töretlenül ugráltak a fesztiválozók. Csapatösszetartás alakult ki a „zöld zene” hallgatói között, a tömeg hosszan kígyózó vonatozást imitált az üres medence alján. A hangulatot még azt sem tudta elrontani, ha valaki véletlenül mást nyakon öntött egy „kis” sörrel. Pedig a kesernyés nedű minden cseppje aranyat ér, vagy legalábbis szinte aranyárban számolják az alkoholos italt. Emiatt a környező kocsmák forgalma jelentősen megnőtt Újszegeden.

A legnagyobb meglepetést viszont az jelentette, hogy a fesztivál területén állítólag nem használható medencéket feltöltötték vízzel. Azt, hogy fürdés céljából vagy tűz- és balesetvédelmi okok miatt döntöttek így a szervezők, nem sikerült kideríteni.

Zsingor Tünde

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik