Belföld

Mozgássérült utast csukott oda a buszvezető

bkv-busz (bkv-busz, )
bkv-busz (bkv-busz, )

Hiába kiabáltak a sofőrnek segítségért, ugyanis fülhallgató volt a fülében.

16 éves mozgássérült fiával szeretett volna felszállni a 173-as buszra egy asszony pénteken, Kelenföldön. Amikor az ajtó kinyílt, megkezdték a felszállást, ám a buszvezető nem várta meg, hogy feljussanak a járműre, rájuk zárta az ajtót – tájékoztatta a BKV-figyelő blogot levélben az anya.

A nő azt állítja, még jelzett is a kezével a sofőrnek, hogy figyeljen oda rájuk, ám az első lépcsőig sem jutottak fel, amikor az ajtó csukódni kezdett és a jármű nagy sebességgel elindult. A gyerek ekkor elesett, édesanyját pedig megütötte az ajtó.

Az asszony szerint hasztalan kiabáltak a sofőrnek segítségért, mert fülhallgató volt a fülében. Végül a többi utas kérte megállásra a buszvezetőt, aki hamarjában megnézte, mi történt, majd segítségnyújtás nélkül visszaült a helyére.

A nő a végállomásra érve felírta a busz rendszámát. A sofőr, amikor ezt meglátta, ordibálni kezdett vele, amitől a gyerek is megijedt és sírva fakadt.

Végül az anya telefonon tett bejelentést a buszvezető ellen. Kiderült, hogy a sofőrnek az volt az utolsó fuvarja az adott napon, és valószínűleg azért hibázott, mert sietett. Az asszony a történtek mielőbbi kivizsgálását kérte – olvasható a BKV-figyelőn.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik