Belföld

Újabb Csongrád megyei kitüntetettek

Ahogy tegnap, ma is többen vehettek át magas rangú állami kitüntetéseket Csongrád megyéből az államalapítás ünnepének alkalmából.

Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi minisztertől a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét kapta kiemelkedő művészi tevékenységéért, elkötelezett nemzeti szemléletű köztéri alkotásaiért, portréiért Kligl Sándor szobrászművész.

Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztertől a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át dr. Halász János, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszékének címzetes egyetemi tanára, az egyetemi szintű környezetvédelmi szakember-képzésben és oktatásszervezésben három és fél évtizeden át kifejtett munkássága elismeréseként.

Vass Sándor, a Délalföldi Erdészeti Zrt. vezérigazgatója pedig az erdő- és vadgazdálkodás területén végzett több évtizedes kiemelkedő szakmai munkájáért, az erdőgazdálkodás és a vadgazdálkodás összhangjának megteremtéséért, a természeti értékek védelméért végzett munkája elismeréseként kapta a díjat.

A Belügyminisztérium ünnepségén a Magyar Bronz Érdemkereszt Katonai Tagozatát adományozták a rendőrség állományában végzett, csaknem két évtizedes kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül Vigh István Attilának, a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjának, és Bátorságért Érdemjelet kapott Szabó Bogár Imre János, a Csongrádi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tűzoltóparancsnoka, aki aki 18 embert menekített ki egy kigyulladt társasházból. A büntetés-végrehajtási szervezet állományában végzett, több mint két évtizedes gyógyító tevékenysége elismeréséül Dr. Hegedűs Zsolt Béla, a Szegedi Fegyház és Börtön osztályvezetője a Magyar Arany Érdemkereszt Katonai Tagozatát kapta.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és L. Simon László kultúráért felelős államtitkár a Néprajzi Múzeumban a korszerű művelődés és a művészi ízlés fejlesztéséért Wlassits Gyula-díjban részesítette Makó Mária népművelőt, a szegedi Tömörkény István Művelődési Ház nyugdíjas igazgatóját. Tudományos munkájáért pedig Széchényi Ferenc-díjjal tüntették ki Barátné dr. Hajdu Ágnest a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar, Felnőttképzési Intézet könyvtár- és Múzeumpedagógiai Szakcsoportjának tanárát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik