Belföld

Fele áron utazhat Budapestre augusztus 20-án

mav(1)(960x640)(3).jpg (vasút, inter city, vonat)
mav(1)(960x640)(3).jpg (vasút, inter city, vonat)

Ötvenszázalékos kedvezménnyel lehet vasúton Budapestre utazni az augusztus 20-i ünnepi eseményekre, a MÁV-START a megnövekvő forgalom miatt mentesítő vonatokat is indít .

A MÁV-START a Szent Jobb-körmenetre, a szentmisére, valamint a tűzjátékra tartóknak 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a Budapest-Keleti, -Déli és -Nyugati pályaudvarokra. A kedvezmény másodosztályon vehető igénybe, legkorábban augusztus 19-től. A fővárosba utazást augusztus 20-án, a menetrend szerint legkésőbb 20 óráig megérkező vonattal, a visszautazást pedig augusztus 21-én 24.00 óráig kell befejezni.

A tűzijáték után mentesítő járatok indulnak. A Nyugati pályaudvarról Szegedre 23:30 perckor, Tatabányáról Oroszlányba (csatlakozva a Déli pályaudvarról 23:21 perckor Tatabányára induló vonathoz) augusztus 21-én 0:20 perckor.

A Virágkarneválról hazautazókat segítve Debrecenből 17:50 perckor indul mentesítő vonat Miskolcra. Ezen felül egyes vonatok a menetrendben meghirdetettnél hosszabb útvonalon közlekednek.

Az ünnep kapcsán változik a vonatok közlekedési rendje is: vasárnap ünnepnapi, hétfőn pedig vasárnapi menetrend lesz érvényben. A MÁV-START a vonatok szerelvényeit pluszkocsikkal közlekedteti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik