Belföld

Orbán aláírásban megelőzte Semjént?

Orbán Viktor (Orbán Viktor)
Orbán Viktor (Orbán Viktor)

A Népszava szerint az újabb miniszterelnöki levél megelőzhette a kormány határozatát, a PR-akciót utólag „papírozták le".

A levélhez a munkahelyvédelmi akció részleteit is taglaló mellékletet csatoltak. Az akció azonban nem más, mint az Országgyűlésnek benyújtott két, még el nem fogadott módosítójavaslat, de az utcákon már óriásplakátok hirdetik a kormányzat még meg sem tett erőfeszítéseit – írja a lap.

A Népszava a miniszterelnök sajtófőnökétől tudakolta, hogy kaphatták már meg egyesek a levelet, mikor a kampány előkészítését elrendelő határozat csak hétfőn jelent meg. Havasi Bertalan azt írta, “a levél kiküldése a kormányhatározat megjelenése után, e hét elején azonnal megkezdődött, szeptember elejéig minden nagykorú állampolgár megkapja Orbán Viktor levelét”.

A lap emlékeztet ugyanakkor, hogy kedden a sajtófőnök még arra sem tudott választ adni, hogy mikor és hány embernek küldenek levelet, holott akkor már javában postázhatták őket. Azt továbbra sem tudni, mennyibe kerül az újabb levelezés, Havasi erről csak annyit írt a lapnak, “a finanszírozás a rendkívüli intézkedések keretből biztosított”.

A kormány határozatát egyébként a kormányfőt helyettesítő Semjén Zsolt szignálta.

Tegnap a vegyipari szakszervezet jelezte, nem kér az újabb akciótervet népszerűsítő levélből. Elnöke felszólította Orbán Viktort, hogy keresse fel a szakszervezeteket, ha valódi párbeszédet szeretne a munkahelyek megvédéséről és tényleg kíváncsi az emberek véleményére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik