Belföld

Külföldi sztárok érkeznek a Szegedi Ifjúsági Napokra

Lou Bega (Lou Bega)
Lou Bega (Lou Bega)

A külföldi sztárok - Lou Bega, az amerikai Yellowcard, a Parov Stelar Band, a dj fenomén Luke Fair - már készülődnek a hazai fesztiválszezon hagyományos zárórendezvényére.

Az idén a 45. “születésnapját” ünneplő fesztivál nyitónapjának sztárfellépője a Floridában alakult, de Kaliforniába áttelepült pop-punk, alterrock Yellowcard lesz. A vadonatúj album, a Southern Air akkor lesz éppen tíznapos, mikor a fiúk színpadra állnak az Újszegedi Partfürdőn. Josh, Longineu, Ryan, Sean és a “kulcsember”, énekes-gitáros Ryan Key hegedűvel vegyített, dallamos, popos rockzenéje egyedülálló élményt jelent majd a rajongóknak.

Az 1949-es sláger, a Mambo no 5 fél évszázaddal későbbi újraélesztése hozta meg Lou Begának azt a világsikert, amelynek fénye a mai napig nem kopott meg. Az olasz-ugandai származású német mambócsászár nem pihent az elmúlt időben sem: új albuma, a Free Again nemrég készült el – ezt el is hozza a SZIN-re, hogy mindenki vele együtt mozduljon a legújabb, vérpezsdítő ritmusokra. Lou Bega, aki a Buena Vista Social Club egyik tagjával, Compay Segundóval is vett fel már közös számot, zenéjével és kisugárzásával gondoskodik róla, hogy felejthetetlen legyen szegedi koncertje.

Lesz még új zene a fesztiválon ezen kívül is: a Parov Stelar Band tavasszal megjelent, The Princess című lemezét is elhozza a SZIN-re. Az újdonsült apuka osztrák zenész bandája a szervezők szerint garancia a hatalmas bulira, amelyen Cleo Panther énekesnő – mint mondták – nemcsak a hangjával, hanem külsőjével is elkápráztatja a nézőket.

Akit még – a többi külföldi és hazai fellépő mellett – érdemes nagyon várni, az az amerikai dj-guru, a house szerelmese, “a mindig szívből zenélő” Luke Fair. A lemezlovas a groove-os house-on és technón át a progresszív funkig és az elektróig terjedő zenei skálájáról úgy fog válogatni, hogy mindenkit kellemesen megizzasszon a szegedi éjszakában – hangoztatták a szervezők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik